budak baik=)

Tuesday, November 8, 2011

Nikmat Cinta Selepas Kahwin..

Dalam Islam nie macam mana nak bercinta,tapi belum bersedia untuk berkahwin..??Adakah bercinta sebelum kahwin itu seindah bercinta selepas kahwin??Adakah jika bercinta sebelum kahwin tidak akan kekal hingga ke akhir nyawa??Jika permukaannya rapuh,bagaimana mampu kita hasilkan bangunan yang lebih kukuh??
Muhasabah diri..
Apabila kita suka si Dia..bagaimana cara si Dia menawarkan cinta kepada kita..??bila kita jelas cara si DIa menawarkan cinta kepada kita,kita akan lebih jelas,,Kalau si Dia menawarkan cinta kepada kita dengan jalan-jalan yang menghampiri zina,call,sms,dating tanpa urusan...Adakah kita yakin bahtera rumah tangga kita tuh akan kukuh dek kita mulakan bahtera dengan jalan2 yang rapuh,adakah kita yakin bahtera yang dibina itu akan kekal???

p/s:dipetik daripada ustazah Fatimah syarha Nordin...via seorang teman..




bahagianya cinta selepas kahwin.. hampir 10 kali ekin play video nie..subhanallah..


#Andai dia jodohku ya Allah kau dekatkanlah kami setelah kami dekatkan hati kepadamu..,jika bukan ya Allah kau tabahkanlah hati hambamu ini..

12 comments:

dewdrop said...

andai dia jodohku, jauhkan lah hati2 kami sementara masanya belum sampai.dekatkan lah hati2 kami kpdMu ya Allah

smoga jumpa suami yg baik,smoga dpt peluang utk bjumpa suami itu,inshaAllah :)

ekin.. said...

Thanks a lot..:D

Tea said...

Sedap kawen..

kajaharuna said...

saya percaya, cinta lepas kawin tu lagi happy :)

Diyana said...

saya suka baca novel bercinta lepas kahwin sebab best

Yeah2,rasanya best kot bercinta lepas kahwin sebab memang dah halal kan

ekin.. said...

@tea:sedap kawin??huhu..cmne tuhh..hehe

ekin.. said...

@kahajaruna:em betul..dan plg penting nak wt ape pon boleh..halal=)

ekin.. said...

@diyana:em totally true..betul tuh diyana..mmg ramai suke bace novel mcm tuh..best kan..ape yg best tuhhh??hihi..

kajaharuna said...

hahahah.. nak buat apa tu, semestnye la halal..
auuu~~ malu saya :)

ekin.. said...

@kajaharuna:hahahahaha...(gelak dekah2)==' em yola yong oit..dah kahwin semua halal..:)

miza said...

=)
nice2..
amboii sampai sepuloh kali ulg..hhu

badrulthebad said...

setuju sangat2..