budak baik=)

Friday, October 28, 2011

Terima Walau Pedih #Secret Resepi Untuk Rohani


Andai diri dinasihati seorang insan..
bersyukurlah anda kerana Allah masih menyayangi..
Mungkin pedih namun ada pengajarannya..
Bukan ke benda yang betul selalunya perit dan pahit??

yela mane ada manis kan..masin lagi lah tak..
ye2,,
'TRUTH THING USUALLY HURT'

p/s:sedih kan bila benda salah yang kita buat kwn2 yg kamcing xtegur..tapi kawan yg x berapa nak kwn pulak yg tegur..

kita boleh nasihat orang macam2..post kat facebook macam2..like hyper super duper...nasib baik takde button unlike jek bak kate membe aku...

tapi..pernah tak kita betul2 ambil apa yang di post dan di like tuh??
(fikirkan)

apa jua yang berlaku,bagi aku..selagi niat kita betul..


sesungguhnya setiap amalan bermula dengan  niat dan
sesungguhnya amalan itu bergantung pada niat..

H.R Bukhari dan Muslim

tak kisah lah apa jua yang orang fikir..cukuplah jika ada Allah di sisi....





4 comments:

Tea said...

Takpe yunk jgn sedih..
Kawan biasanya akan jaga hati kawan.. Cuma ada juga yang suka membiarkan kawan buat salah.

Yg penting kita sentiasa berbuat baik.

Sesungguhnya yang baik itu dariNya :)

ekin.. said...

@tea:tengs tea,,em tau xpe..kite
yakin kalau kita buat baik pasti ada
balsan baik juga..xdapat kat dunia..akhirat kan msih ade..

nelly said...

like this !!

ekin.. said...

@nelly:tengs nelly..:)