budak baik=)

Wednesday, October 12, 2011

SPA(Suruhanjaya Perkhidmatan Awam)



sekadar yang terlintas dibenakku..

korang dah mohon??AKU DAH..HEHE..wah bangga kemain..lalalala~
korang tau tak apa fungsi SPA nie??apa???korang dah tahu??ahhh...tak  kesah nak bagi tahu jugak...(kecohh lah kau!!!)hehehe..


-aku pon kurang pasti..but kalau yang aku faham dia macam nak mintak kerja dengan kerajaan lah..kalau aku salah sila betulkan ok??


-tak salah rasanya kan kalau kita apply??memang lah sekarang kita tengah belajar..tak habis pon lagi..thats why kita  just boleyh apply berdasarkan SPM jek..

-sebab aku mohon benda alah nie bukan ape..just memikirkan zaman sekarang yang penuh dengan
persaingan,,.dulu persaingan kat sekolah,,dah masuk U bersaing dekat U pulak...nanti after habis belajar
lagi banyak lah saingan untuk mohon kerja..tapi insyaAllah ada rezeki untuk semua...cuma bila dan dimana
tidak diketahui..:)

-ok by the way kat situ ada 5 jawatan yang boleh dipilih..macam nak pilih UPU dulu..so kena decide lah nak amik mane..

jawatan yang aku pilih berdasarkan kelayakan:

1)PEMBANTU VETERINAR GRED G17
2)PEMBANTU SYARIAH GRED LS17
3)PEMBANTU MAKMAL GRED C17
4)PEMBANTU PEMBEDAHAN PERGIGIAN GRED U17
5)PEMBANTU METEOROLOGI GRED C17



KALAU NAK LAGI BANYAK MAKLUMAT PASAL SPA NIE JUST TEKAN SINI

p/s;keputusan PMR dan SPM sangat lah penting waktu korang nak apply kerja nanti..tak kisahlah sebaik mana pon result dekat Universiti korang...dia still tengok result SPM..bagaimanapun,,,jangan patah semangat ok??yang dah lepas biarkan berlalu..just look foward:) korang tahu apa yang terbaik.. all the best buat semua..chaiyokk!!!


11 comments:

✿Dear Yayah✿ said...

thanks ekin ^^

ekin.. said...

most wc ain:)

wawa wadzir said...

dlu tyme pas SPM ade gak aply SPA nie..

bgus gak SPA nie..tros dpt keje kan..?? xdk pk nk cari2 keje da..

kalau yg blaja tu..ada elaun jugak..=)

cuma tu la..kite kene smbung blaja untuk ke peringkat lebih tgi..=)

btw, good luck okay!! ^^

ekin.. said...

@wawa wadzir:ouh yeke camtuhh??ekin xtau pon..lagipun mmg dah apply after spm lagi..just update jek skrg sbb harituh x submit..btw thx akak...:)

JIJI YU said...

spa ek..hurm..

najiha hayana :) said...

hye ekin :) saya apply spa after spm gak..b4 dat sy pegi uia..dah dpt spa parents suh msuk spa..skang ni buat dip in nursing +.-

ekin.. said...

@najiha hayana:hye jiha,,ouh yeke,, dulu uia cos ape ye??wah nursing,..susah kan blja nursing..btw thniah,,ble abih tuh??nnti trus kje lah kan...mcm mne nk tau kite dapat ke x spa tuh??

@jiji Yu:knape??

najiha hayana :) said...

uia dulu cos biasa2 je :) human science..nursing agak susah jgk la :D kalau xminat..heee..sy xminat sbb tu rasa susah :D result spa tu kita bleh check kt laman dia tp dia ada hntar surat lps tu..then ada interview dulu..then bru bleh tau dpt masuk ke x..

ekin.. said...

susah kot nak msuk uia..em ouhh xmnt nursing ye??ok tengs..krenye mmg dye ade anta surt lah kan....all da best k jiha..:)

najiha hayana :) said...

hee..okay welkam :) u too..gudlux :)

ekin.. said...

@jiha:thx alot...may allah bless you