budak baik=)

Thursday, September 29, 2011

SALAH FAHAM yang tak faham2-__-

sekadar yang terlintas dibenakku:)

setelah lame tak mengapdate laman usang nie,,,akhirnya....

JENG3!!!!

akan tampil dgn versi baru....

gaya baru..

wajah baru..

yeahhhh..

ape???macam biasa jek??


OK fine aku tipu jek...hehe,..(template lame jek pon)


hari nie baru aku tahu sumthing..
tak semestinya kalau orang tuh selalu text kite...selalu call kite..n senang citer dia selalu ada utk kite..
first yg ramai akan fikir adalah:NIE MESTI ADA SOMETHING NIE????hehe..(tanggapan yg kadang kala memang xbagus langsung)

cop3x..
TAK SEMESTINYA OK????

ada jek yang menganggap itu sekadar layanan biasa,,,,
tapi...
meh sini aku gtau..
apekeheiinye yop kalo dah rope tuh layannye???
tak ke macam bagi harapan????

dats y lah kita disuruh berpada-pada dalam setiap ape yg kita wat..

senang citer macam nielah..

kalau korang xnak..cakap jek terus xnak..kan senang citer..xdela bg harapan kat org lain..

TAPI.....

korang akan rasa kehilangan nanti..

xpela..its better right dari bagi harapan mcam ntah ape2..mungkin korang rase itu biase..tapi akan menjadi luar biasa kalau tup2 kena pada individu yg salah..

so..ELAKKAN MEMBUAT SESUATU YANG MUNGKIN AKAN MENJADI HARAPAN PADA ORANG LAIN..kita xkan sedar setiap ape yg kite buat tuh kadang2 akan buat org lain fikir sumthing..beware girls..

all da best for the next paper 'fizik dihatiku'!!!!=)
doakan kami semua student foundation of science UITM PUNCAK ALAM....

Thursday, September 8, 2011

DILUAR JANGKAAN+_+

sekadar yang terlintas dibenakku:)

hari nie dah start ganti puasa..baru jek 3hari...xpe,,,puasa 6 sekali..hehehe..

balik kelas terus bergegas balik bilik..semata-mata nak amik purse..kalau lambat mmg xdapat lah food yg sedap2..

macam ape jek kan..ala,,fitrah manusia kot..suka something yang sedap..ada ke org yg xsuka pada makanan yg sedap??meh sini bagi tau sikit,,hahaha..mmg luar tabiat lah..=) tapi,,,nothing imposible kan??

ada jek..but mmg minority lah..

sampai bilik..saja dok ngusha makanan yg beli tadi..(sabar shikin!!ANDA BERPUASE!!!)

suddently.....

i have found something..

ce teka???

ape kes lah makcik tuh g koyak kertas bungkusan nasi nie..hish..x pernah2 pon..

THEN.....


tada,,,,,,,



opsss...nasi,ayam masak gulai kari dengan terung masak sambal.feveret lah terung tuh..
.TOTAL=RM5.

.
rasa nak tergelak dan pelik nampak cebisan kertas tuh..alahai kawan,,saya dah ada kawan lah..maaf...saya faham mungkin anda sekadar ingin berkawan..kadang2 penolakan seseorang wanita terhadap para lelaki bukan bermaksud mereka ini sombong..tapi ada batas2 yang perlu dijaga..dan kita perlu sedar siapa kita sebenarnya..mungkin sekadar mesej dan berbual didalam telefon..

memang lah..mule2 kawan...
lepas tuh..kawan rapat..
lepas tuh??

mungkin akan merosakkan hubungan silaturrahim yg telah dibina,,daripada kawan terus jadi lawan...yela..dah tak dapat apa yang kita mahukan..


BAYANGKAN


andai kata anda adalah tunangan orang..

bukankah perbuatan menghubungi kawan lelaki anda itu secara tidak langsung akan merosakkan hubungan bersama tunangan anda??(bukan dituju kepada kaum hawa sahaja..kaum adam pon sama..)

so..

tepuk dada tanya iman..

memang benar.kawan biar beribu..berkasih biar satu..
tapi kalau kebanyakkan kawan kalian anggap sama seperti kekasih??

tidak ada bezanya lagi kan??

jadi semua itu ada batasnya=)




ps:maaf..ini sekadar penulisan dikala bosan..mungkin boleh dijadikan bahan bacaan bagi saya pada masa hadapan..sekadar utk mengimbas kembali detik2 kehidupan di Universiti.=).jadi tak salah rasanya kalau kite tulis apa yang rasa nak tulis kan??

Tuesday, September 6, 2011

JAHATNYA MANUSIA..



sekadar yang terlintas dibenakku:)

tadi macam biase after balik kls jumpe lecturer chem..Ms SIM LAI HAR.....

barulah aku paham...delta H tuh ape bende...mane taknye..tadi waktu kuliah..gamaknye ngntuk kot..
tambah2 pulak..xcukup oxygen dalam badan..memang aku tidur lah..opss..+_+

egt ye shikin...

1st- JOULE dgn KILO JOULE xsama...mesti kena selalu aware..
2nd) mass ble dalam thermochemistry selalunye amik mass of water...

ok.after jumpe SIM LAI HAR..

aku terjumpe fon..alahai,,,,sape pulak yg tertinggal fon nie...alangkah baiknya kalau ak jumpe fon aku balik...mmg xlahh kan..

ok..TEKAD!!!mesti pulangkan dekat tuan punye..

fon tuh...+_+
tapi...tetibe pulak terdetik kat hati kalau dapat kat sape2 yg xbrtanggungjawab sti dah amik..astagfirullah....xbaik...barang org..berdosa..
JAHAT kan manusia??xpe...aku xamik pon fon tuh....dah pulangkan pada tuan punye....

but..
sangat terkilan...xdapat jumpe tuan punye..

tadi wktu dye dtg aku jalankan tanggungjawab aku sebagai hambaNya..selesai sudah..fon tuh dah xde..nampak sgt lah kan...dah bagi balik..

xpe..xde rezeki lah tuh nak jumpe...
esok test math...alahai...

ALL DA BEST SHIKIN!!!!you can do it!!show the world..ngeh3=)
LEARN BY THE MISTAKE!!

Monday, September 5, 2011

5 SEPTEMBER 2011~ISNIN~

sekadar yang terlintas dibenakku:)

Alhamdulillah hari nie ak bangun solat subuh tak seliat selalu....setelah alarm berbunyi aku bingkas bangun...

aku kejut art...die xnak bangun..ak solat dulu..then dah solat aku kejut dia balik...=) membuahkan hasil..good girl...die bangun jugak...ak pulak dok g sambung tidur..wahh....NGANTUKNYERRR....tdur dah nak dekat kui bape..mmg patut lahh ngntuk kan..huhu..

lame2...aku terjage..alamak!!dah kui8.16????huh,...memang rase nak ponteng lahh....kelas kui 8.30..adoyai...

alahai Rauhah pulak dok g kol ak tnye kelas BEL ade ke x....??mane aku tau..agak terus terang..dan selambernye,,,ak cakap.."harini ak ponteng kls BEL"<--------huhuhu...mmg jujur abih lahhh...

aku kol jugak kwn lain..."nadia..kls bel ade x rini??".....




ALHAMDULILLAH.................BEL xde.....Allah macam tau jek ak xlarat nak g kls rini..btw ak xponteng kls rini..suke2...BIO pon xde..lecturer Mc???sakit katenye...

kls xsampai sejam..around 30mnutes jek..huhu..kui 4 lbh smpai 4.50...mmg xbest,,,baik xyah ade kls lgsong..
......nokia centre gtau fon xleh repair...melayang gak rm400 ++...huhu...baru beli kot..xde rezeki..nset tuh Allah syg ...dah kne tarik nyawa dye..huhu...ade hikmah nye..ak reda..=(

roomate nak diet...alahai...ak??xkan nak diet gak???td beli food but xde selera..makan sorang2...xbest..so...
esok mmg xmo dah beli nasi..makan roti jela kot...mane xnye...g cafe food dah abih...padahal baru pukul berape.....selalu xabih pon,...nie mesti gara2 budak degree...(sila beri penampar)...hahaha...opss...SORIE SENIOR.....hahahaha........=)


         WELCOME BACK TO UITM PUNCAK ALAM!!!