budak baik=)

Monday, July 11, 2011

BE YOUR SELF GUYS!!!!

sekadar yang terlintas dibenakku:)

wahhh...penatnye....biaselah hari-hari marathon nak balik bilik..:)

hari nie kls sangat penat kot...act,xde lah pnt mne pon,,
"alamaaaaaaaak,mane spect ak wei?ya Allah tertinggal'....

nie namenye LUPE  ke CUAI ???due2 x..haha..abih tu??nyanyuk!!!haha..

lets back to the point...harituh telinge nie tetibe terdengar pasal result second intake untuk IPG dah keluar..btw...ak xdapat..haha..mane nak dapatnye...surat rayuan pon dok berhabuk dalam laci nie..haha...dengan alasan???em...xtau nak post camne..logik??logik lah tuh...:)

ramai budak2 foundation in science kat sini dapat..Australia..Beijing...huhu..aku??ala dapat gak...


aku dapat PUNCAK ALAM..:) wahhh...UITM DIHATIKU..

em senanye entry nie aku tulis sebab saje nak remind diri sendiri,..
membe yang dapat g Beijing tuh kate masih banyak lagi tempat kosong tuk g Beijing tuh,,
and pihak IPG just call secara random jek..

means sape2 yang ade interview PPC dulu yg xdapat lah..dye pelik nape aku xdapat..
alahai si Fatin sayang,,,itu namenye tak de rezeki lah tuh.,...thats why tak dapat....

"xpe shikin...dye kate bnyak kosong...ape kate ko try call tnye..??"

em...agak2 aku call x???

memang aku call pon pihak sane..siap dapat cakap ngan abg nsem lagi..haha..(oppss..sorry der tercurang!!)
punye lah panjang berjela dialog kitorang..then dye minx name nak check...

tup2...tut...............................................ya Allah xde line la pulak...huhuhu....

nampak tak kat situ???

like to be a BIRD+_+
ALLAH dah tunjuk kat aku yang rezeki aku kat sini...bukan BEIJING...bukan UK....and bukan gak AUSTRALIA...


So..........macam mane pon aku usaha dan berkorban segale bagai...(abih kot kredit aku..haha...toksah nak berkire sgt ler)

kalau dah ditakdirkan aku kat sini..maka kat sinilah aku...tapi..tak salah kan kita usaha kalau kita betul2 nak??sebab aku yakin..usaha memang penting..macam tadi..nset aku hilang doe..ak cari abih miskol beratus2 kali..tapi xjumpa..then aku bace nie..

"allahumma sahlan illa ma jaaltahu sahlan"(ya Allah ya Tuhanku,,,tiada ape yang mudah melainkan engkau yg memudahkanku)...alhamdulillah..aku jumpe akhirnye..;) mood suram menjadi ceria kembali..haha..




ALLAH dah kate ..'KUN FA YAKUN"(jadi!!maka jadilah ia)
you have your own choose POWER!!!

just be yourself guys...ikut kate hati...jgn nak ikut org sangat k..kalau korang rase ape yang korang dah ade tuh yang terbaik..why not korang x go on jek..apesal nak cari lain pulak kan??em..tapi tulah..kadang2 hati salah menilai..mungkin benar orang cakap ikut hati..tapi kadang2 kalau ikut hati salah juge decide!!!
jadi..jangan salah pilih..orang lain just boleh bagi pendapat jek..bak kate orang putih advice..korang sendiri yang decide tak kisah lah dalam pape pon..nak pilijh calon sehidup semati ke..pilih baju..pilih group...pilih makwe..opss..jangan..kawin terus k..:) paling penting doa kat ALLAH..mintak bantuan..


nie saje nak kongsi..

IF YOU LOVE TWO PERSON AT THE SAME TIME...

choose the SECOND ONE..

WHY???

because if you really love THE FIRST ONE,,,,

YOU WOULD NOT LOVE THE SECOND ONE...:)

5 comments:

Aisyah Munirah said...

suka last skali tu, cik mad :P

ekin.. said...

hehe,,ok2..yeahhh...cik mad...sgt bets..fizik..???awesome;)

syazwani said...

* "allahumma la sahlan illa ma jaaltahu sahlan"

ekin.. said...

ok2..tq..:)typg erer..xpasan..

da'da'da'shida said...

i pun slalu terlupe speak...ble trun tgga tgk luar asal mcm xnampk ni...xingt kdg2 kte ni speak user... =D