budak baik=)

Sunday, July 31, 2011

Broga Hills ;)

wuu
fir dan sape ke ntah name dak laki nie..sorry..
cantikk..
nie antara yg plg awal sampai..sbbnye tdi diorang dah terminum tongkat ali n kacip fatimah..hahah..opss...;p

dah name pon jungle tracking..msti ade hutan2 dak??hehe..
have caption with nothing..
wahh...alangkah bahagianye dia..hehehe
macam kena bakar pon ada..human or natural disaster??

aku fokuskan dekat kasut tuh...alahai kasut..ko pulak yg jadi mangse..haha

with classmate..nur nadianna...org terengganu..

puncak proga hills:0 mmg heaven sgt naik tuh..wow...rase bangge dgn diri sndri..:)

nie x sampai lagi puncak..tp antra yg trtggi gak lahh bukit dye..jenuh naiknye  kome..

bila tengok dari bawah before nak daki bukit nie..macam xmampu pulak..tapi alhamdulillah lepas lah pulak...yeaahhh..ekin dah kuat..:)tak lemah macam dulu..:)

pic at broga..sunset..

tinggi kan??tapi nak sampai puncak tuh ada lagi kena walk..sampai lah belakang2  bukit tuh...fuhh,,penat,..

akhirnya..aku dipuncak bersame yg lain...yeahh..:)
ok lah...nie jek ganbar2 yang aku nak tunjuk..kalau korang rase cantik and teringin nak g tempat tuh kat SEMENYIH..agak jauh lah dari Puncak Alam yg  hulu nie...huhu..aku g pon sebab under PALAM BACKPackers<<<----nie macam persatuan lah..asalnye name jungle tracking..papepon..aku sangat lah percaya dan yakin bahawa...pengalaman memang mematangkan kita..bukan sja matang tapi tambahkan kekuatan pada diri..baik dari segi emosi da fizikal..aku dah nampak hasilnye kat diri aku sendiri..daripada agak lemah ahhh...tapi skrg i become stronger person..hehe..nice sehh...aku suke..:) mungkin disebabkan aku berkwn dgn org yg  agk dewase kot kan SUNAN???xdela dewase sgt pon..thanks awak...buat aku jadi mtg..hehe..ok stop it ekin!!(sumpah malu)...ala..biarlah..blog aku...


ps:maaf sebab ade antara gambar2 yg aku amik dari album korang and edit masuk kat blog..halalkan ye..thx:)
  AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN:)

Friday, July 29, 2011

i am loser

nobody ask before..
sekadar yang terlintas dibenakku:)

-just the way you are-

sekadar yang terlintas dibenakku:)

love the way you are:)

Thursday, July 28, 2011

ALPHA IS BETTER THAN BETA=) -(RELATE SESSION)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

ALPHA IS BETTER THAN BETA =)


the higher the number of alpha ,the higher the rate of calm for the person...
this is because,the alpha will stimulate the mechanism in our body and it will give a positive effect to us..hence,the calmness is achieved!!


why??
lets say..
two person are getting mad...the receptor detect the molecules of madness and send the impulse to nerve impulses hence it will contributes to the action!! ..so..
alpha and beta..

the first person:SHITT!!!DAMN YOU!!! (wavelength of beta)


the another person:ASTAGFIRULLAH AL-AZIM..
(with a lot of zikrullah,hence it contributes to alpha )


so...which person is better?


2nd right??


so....i can conclude that..


when we are in trouble or something like sad or etc...
just believe ONE....


ALLAH...
you will get your peacefull,,insya-Allah.
ALLAH IS ALWAYS BESIDE YOU!!
.                                            .

Wednesday, July 27, 2011

AKU DAH JATUH CINTA!!!

sekadar yang terlintas dibenakku:)


im just falling in love..


Ohhh my God...


please save me..


falling in love with TREE


love this song:)

Tuesday, July 12, 2011

last entry before jadi youth..haha..

sekadar yang terlintas dibenakku:)

wish you all da best dear,,:)
assalamuailaikum...

alhamdulillah ak dah berbuke..cewah...pose ape wei???pose ganti eyh??haha.. xde ahh..
just nak gtau..
esok befday kawan baik aku..
sayang dye sangat..
dia yang selalu ade xkire ahh aku susah ke senang ke..every second kot..
xde dye..sunyi ahh aku..em...
watever who she is...i just want to wish...HAPPY BIRTHDAY MY DEAR:)

korang nak tau sape dye??

em nanti2 lah..dye baik orgnye..ceh.,..agkat bakul sndiri nampak..hhahah..btw..
esok ade test chemistry ngan math..all da best..yes..i can do it!!


intention + mechanism = result..
 but...how many percent for each ??.....


5 from them said:


FARAH:20% intention,80% mechanism...
FARHI  :1% intention,99%mechanism..
UNKNOWN:40% intention,60% mechanism..
HAIKAL:70% intention,30% mechanism..
FIRDAUS:50% intention,50% mechanism....


but....






actually...all we need are 100% for intention,and 0% for mechanism...
because...INTENTION is how to get the result....mechanism is everything...so...if you fullfill your intention...insya-Allah...you will get the best result..

Monday, July 11, 2011

BE YOUR SELF GUYS!!!!

sekadar yang terlintas dibenakku:)

wahhh...penatnye....biaselah hari-hari marathon nak balik bilik..:)

hari nie kls sangat penat kot...act,xde lah pnt mne pon,,
"alamaaaaaaaak,mane spect ak wei?ya Allah tertinggal'....

nie namenye LUPE  ke CUAI ???due2 x..haha..abih tu??nyanyuk!!!haha..

lets back to the point...harituh telinge nie tetibe terdengar pasal result second intake untuk IPG dah keluar..btw...ak xdapat..haha..mane nak dapatnye...surat rayuan pon dok berhabuk dalam laci nie..haha...dengan alasan???em...xtau nak post camne..logik??logik lah tuh...:)

ramai budak2 foundation in science kat sini dapat..Australia..Beijing...huhu..aku??ala dapat gak...


aku dapat PUNCAK ALAM..:) wahhh...UITM DIHATIKU..

em senanye entry nie aku tulis sebab saje nak remind diri sendiri,..
membe yang dapat g Beijing tuh kate masih banyak lagi tempat kosong tuk g Beijing tuh,,
and pihak IPG just call secara random jek..

means sape2 yang ade interview PPC dulu yg xdapat lah..dye pelik nape aku xdapat..
alahai si Fatin sayang,,,itu namenye tak de rezeki lah tuh.,...thats why tak dapat....

"xpe shikin...dye kate bnyak kosong...ape kate ko try call tnye..??"

em...agak2 aku call x???

memang aku call pon pihak sane..siap dapat cakap ngan abg nsem lagi..haha..(oppss..sorry der tercurang!!)
punye lah panjang berjela dialog kitorang..then dye minx name nak check...

tup2...tut...............................................ya Allah xde line la pulak...huhuhu....

nampak tak kat situ???

like to be a BIRD+_+
ALLAH dah tunjuk kat aku yang rezeki aku kat sini...bukan BEIJING...bukan UK....and bukan gak AUSTRALIA...


So..........macam mane pon aku usaha dan berkorban segale bagai...(abih kot kredit aku..haha...toksah nak berkire sgt ler)

kalau dah ditakdirkan aku kat sini..maka kat sinilah aku...tapi..tak salah kan kita usaha kalau kita betul2 nak??sebab aku yakin..usaha memang penting..macam tadi..nset aku hilang doe..ak cari abih miskol beratus2 kali..tapi xjumpa..then aku bace nie..

"allahumma sahlan illa ma jaaltahu sahlan"(ya Allah ya Tuhanku,,,tiada ape yang mudah melainkan engkau yg memudahkanku)...alhamdulillah..aku jumpe akhirnye..;) mood suram menjadi ceria kembali..haha..




ALLAH dah kate ..'KUN FA YAKUN"(jadi!!maka jadilah ia)
you have your own choose POWER!!!

just be yourself guys...ikut kate hati...jgn nak ikut org sangat k..kalau korang rase ape yang korang dah ade tuh yang terbaik..why not korang x go on jek..apesal nak cari lain pulak kan??em..tapi tulah..kadang2 hati salah menilai..mungkin benar orang cakap ikut hati..tapi kadang2 kalau ikut hati salah juge decide!!!
jadi..jangan salah pilih..orang lain just boleh bagi pendapat jek..bak kate orang putih advice..korang sendiri yang decide tak kisah lah dalam pape pon..nak pilijh calon sehidup semati ke..pilih baju..pilih group...pilih makwe..opss..jangan..kawin terus k..:) paling penting doa kat ALLAH..mintak bantuan..


nie saje nak kongsi..

IF YOU LOVE TWO PERSON AT THE SAME TIME...

choose the SECOND ONE..

WHY???

because if you really love THE FIRST ONE,,,,

YOU WOULD NOT LOVE THE SECOND ONE...:)

Sunday, July 10, 2011

USE IT WISELY MY DEAR!!!!

sekadar yang terlintas dibenakku:)

Assalamualaikum..

alhamdulillah akhirnye siap gak ahh aku punye lab report biology..wah seharian kot aku wat..

ntah tetibe terfikir lak nak tulih sikit pasal nie..
em...
apa gunanya AKAL yang ALLAH bagi????

apa gunanya MINDA yang dikurniakan ALLAH???

apa gunanya OTAK yang telah dijadikan oleh ALLAH??

"ilmu tanpa amal ibarat pohon yang tidak berbuah.."
apa gunanya TANGAN yang ALLAH bagi kat korang??

apa gunanya MATA yang ALLAH bagi kat korang ???

DAN....

apa gunanya HATI yang ALLAH bagi kat korang??

emmm.....sumenye ade gunenye..
cuma kadang2 manusia nie terlalu sangat mencari kemudahan sampai lupa pada kesusahan...

ubat hati..:)
ALLAH bagi TANGAN kat korang..suruh korang guna dalam kehidupan seharian..
cari nota..print nota..buat research guna google..tu dah kire sng lah boleh google....
zaman dulu2???ade google2 nie??xde rasenye..

itu pon korang malas nak wat..
em kawan2 gak yg jadik mangse..
penat dye cari bahan sume..
datang korang..???
COPY PASTE..
time cikgu2 kat sekolah bagi homework xnak buat...datang sekolah copy paste kwn2 punye..nanti bile exam boleh ke wat camtu adik2 oit???
"ppsssttt...weh pinjam jap jawapan..nak copy paste"...
haha..
hang ingat ape???
keje sekolah ke nak copy paste copy paste???






ALLAH bagi AKAL utk korang fikir...
tapi korang xnak fikir..
hanya orang yang betul waras jek dia guna akal dengan betul..
kalau x..xdenye bayi buang sane sini..tu xnak fikir lah tuh...tuh sebab sanggup gadai maruah harta yang satu...

ALLAH bagi HATI kat korang utk memahami..
kenapa selalu nak sakitkan hati orang lain???ingat orang suke apa yang korang buat??
mungkin kadang2 kita xsengaja tersakitkan hati org lain...tapi kalau dah setiap hari dok buat org sakit hati ape kejadahnye tuh???bukan dah jadi sengaje??boleh lak cakap gini."oppss..sorie xsengaje doe"...


em konklusinye...
gunalah apa yang dah diberi tuh wisely ye..
jangan salah guna..korang dah besar kan..dah boleh fikir baik buruk..
mungkin aku salah dalam benda nie..tapi aku just luah ape yang aku rase jek..


nota kuih cekodok:"im sorry..my bad"

Saturday, July 9, 2011

sayang-sayang orang cantik tak sembahyang..

sekadar yang terlintas dibenakku:)

sayang-sayang orang "hansome" tak sembahyang
nabi yusuf hansome juga
pun sembahyang..

...sayang-sayang
orang cantik tak sembahyang
siti fatimah cantik
pun sembahyang..

sayang-sayang
orang kaya tak sembahyang
nabi sulaiman juga kaya
pun sembahyang..

sayang-sayang
orang miskin tak sembahyang
nabi isa miskin
pun sembahyang..

sayang-sayang
budak budak tak sembahyang
hasan dan husin budak juga
pun sembahyang..

sayang sayang
panglima perang tak sembahyang
khalid bin walid panglima perang
pun sembahyang.

p/s: jadi kita yang bkn sape2 nie tak malu ke dengan Allah kalau tak sembahyang????fikirkan,,

Sunday, July 3, 2011

KLANG SENTRAL(part I)

with ice lemon tea+_+


shahirah ahmad syukri....my classmate from kedah..dye marah aku cakap logat dye..sbb  aku perosak bahase katenye..huhu..sampai hatimu sheera..:( xpe2..perak is the best..hehe)

nie lah budak kedah tuh..huhu..tp dye best..:)

dayana adlin..comel kan die..suke tgk..:)ipoh mali..

disaat menanti ayam penyek..haha..penyek sgt lah aym tuh..haha:p

btw...sonok jalan ngan korang..act.xplan pon..disebabkan aku dah janji ngan Lin nak tmn dye beli tiket..alang2 menyelam minum air sekali ye dak??hehe..nasib baik xtertinggal bas kan..lau x..tidur surau ahh kite sume..(DILARANG TIDUR DI DALAM SURAU!!ABIH TU???jom KITA STAY UP!!HAHA)
pak cik bas mmg cool~_~..xpasal2 mcm roller coaster duk dalam bas time nak balik..full mcm tin sadin..in memory..mmg best..:)

just give and take!!!alhamdulillah..:)

sekadar yang terlintas dibenakku:)