budak baik=)

Friday, April 22, 2011

TEMUDUGA KPLSPM(PPC BIOLOGY)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

Assalamualaikum...

hari tu ada sorang membe nie request suh wat entry pasal temuduge kplspm...

so aku pon rase terpanggil utk wat entry pasal tuh....

jangan risau..tak susah mane pon..

janji kite cukup bersedia..

bersedia darui segi mental dan rohani..
baru lengkap sume kan??

ok back to da title..

time tu aku temuduge sessi pagi..

jam 0800 aku dah kene ade kat sane..

but makesure korg sampai  30 minit awal lah..yela senang sikit..xde  kelam kabut t..

TARIKH;21 APRIL 2011
PROGRAM:BIOLOGI (SEKOLAH MENENGAH)
TEMPAT:IPG KAMPUS IPOH.HULU KINTA,PERAK..
MASA:8.00 PAGI

antara perkara yang diambil kira:
1-pakaian
  kalau korg perasan semua interview yg diadakan menitikberatkan etika pemakaian...
  LELAKI:kemeja dan tie..kasut kulit..(lebih smart kan)

mcam nie-------->(paeh copy gamba yer)

PEREMPUAN:baju kurung..bertudung kalau islam..kasut tutup(wahhh...ayu kot..)

macam nie------->(kan cantik macam nie..)

*PENTING:MAKE SURE KORANG MASUKKAN SEMUA SIJIL2 DALAM CLEAR FOLDER...
   ade sorg kawan nie dye xbuat camtu..mmg kene tegur lah...yela dah name pon interview kan,,,mesti
    kene jage sume..

ade 3 stage..

1-ujian INSAK..
2-inyerview berkumpulan..
3-interview individu..

macam aku..
pensyarah tu buat yg group dulu..individu..then baru INSAK..


interview kumpulan:
-duduk dlm bntuk U..
-ade 5 orang time tuh...semua perempuan,,(seorg chinese,,name dye phan,,cantik jep tgk dye pakai baju kurung..)
-dye edar kan sehelai kertas..
-kat situ ade soalan,,
-ade due soalan..dibawah tajuk yang same..
-macam yg aku kene ritu..
-tajuk pasal ict...
after 10 minit kitorg discuss same2..
-sape banyak idea,,dye lah paling menonjol...alhamdulillah,,ade jugak aku idea..
-after 30 minit...STOP...

interview individu..
-aku dapat turn yg ke-2..
-agak cuak gak,,tapi aku wat2 rilek jek..huhu..takot2..selawat banyak2 k...insya-Allah dipermudahkan,,
-soalan 1st:bagi tahu sya serba sedikit berkenaan diri dan keluarga awak..
2nd:disebabkan aku tercerita pasal aku keje skrg...dye tanye..what did you gain and learn after you worked as a casher..??
3rd::awk ade x seorang kawan rapat yg berbangsa lain..?ceritakan keistimewaan die..
4rd:stoey to us about the 'international current issue"
5th;soalan terakhir memang agk merepek sikit..ekin nie ank manje ye??setiap malam tidur bawah ketiak mak la ie???huhu..pe punye soalan lah..haha...aku gelak bagai ahh dalam bilik tuh,,]
keluar2 jep..kwn2 lain sume kate mase aku interview lme..huhu,.,,ate dah dok gelak jep..haha:)


ujian INSAK...
-30 minit..
-135 soalan,,
-gune pensel 2B..
tapi aku gune pensel mekanika(alaa....2B gak tuh,,)\
-jawab secara spontan,,jangan fikir2 lame2..sebab kalau diteliti balik,.,,due2 jawapan betul..so jwb dengan spontan jek k,,
-mesti jawab sume soalan,,walau korang menonjol hyper super duper pon waktu interview kumpulan dan individu...kalau korang xdapat jwb terus disqualified lah,,,,<-----nie cikgu aku yg gtau...
-senang jep..jangan risau k..

note:temuduge ade bi dn bm..suke2 penemuduga tuh utk tanye dalam bi atau bm...
jangan lupe bace pasal isu semasa k..penting sangat2..

oklah doakan aku dapat jadi cikgu k...CIKGU EKIN...<-----biology's teacher..:)
insya-Allah....:)

9 comments:

syazwani said...

amiin~

Ainnur Afiffah :) said...

amin..aku doakan ang..:)

aihara kong-joo said...

waaa,,congrates dear coz da lpas interview..hurm aq cuak kowt coz xlpas g...atoyai...doakn aq yea semoge lpas ngn selmt...

aihara kong-joo said...

congrates dear coz da lpas interview..aq xlpas lg hurm...cuak2..so doakn aq selamt lepas sume stage time interview ty erk...

nadirah said...

insya'allah...kalo hg jd ckgu...aku antar anak aku kat skola hg...hehehehe

ekin.. said...

wanie:tq..amin..

ain:tq ain..ang pon same...

faz:all da bes dear..semoge brjye..doa bnyk2..

nadirah:hg xhntr siap hg!!..huhu:)

miza said...

eh da lps jgak??haha..amiin...insyaallah syikin dapat 2..

Anonymous said...

thanks for this entry :)

ekin.. said...

anonymous:okok..ur welcome..