budak baik=)

Thursday, April 28, 2011

semakan tawaran matrikulasi 2011

sekadar yang terlintas dibenakku:)


assalamualaikum..

hai korang.
wah hari nie membe yg same tmpat keje(tesco st 18) dengan semangat duk g tanye aku..

miss H:shikin2....dapat matrix mane???

aku:adoyai miss H....semak pon belum lagi..huhu..(senanye aku takut + malas nak semakk...yela time semak kplspm hari tu pon lambat result die..so aku decide macam nak semak lambat2 lah..)

miss H:kite dapat matrix perak..

aku:wah..awesome lah...huhu...jauhhhhhh nye kmu dapat..hahaha....

miss H:hehe..dekat lah wei..

aku;ouh..hehe...btw tahniah kawan...g sane x??

miss H:tggu UPU lah..
...................................................................................................................

ha lebih kurang camtuh lah...em papepun...im still waiting for the upu result next week..im not sure when the result will  be announce..huhu...nervous2..:+

contoh after korang semak..

by the way...congrate to all yg dapat matrik...yg xdapat jom tggu utk upu pulak.jangan sedih2..ada hikmah semua tuh..korang wat rayuan ye..banyakkan berdoa ye kawan2..semoga doa kita diterima oleh Allah..moge2 ape yang kita pilih nanti menjadi yang terbaik buat diri kita..whatever what is your choice..please make sure you do your best and pray a lot..!!!insya-Allah...Allah always by your side friends..:)

for those yang belum check or korang rase macam nak semak banyak kali. klik sini

Sunday, April 24, 2011

HARGAI si Dia walau TAK SUKA...:)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

HARGAI si Dia walau TAK SUKA...:)

tetibe nak tulis entry pasal nie..
korang tau x...
perasaan bile kene reject???
selalunye yg kene lelaki lah kan,,
kesian..
nie nak gtau nie..
hargai lah orang lain...
tadi ade membe nie,..
dia suke sangat2 kat sorang gadis nie....
dia bagi belon yg macam badut always main tuh...bentuk bunge ros..CANTIK COMELL...:)

then...(gambar hiasan)

gadis tuh ambil but xhargai pon...letak merata-rata..

kalau laki tu tengok macam mane??

mesti sedih kan??

so...

jangan lah wat camtuh....

xbaikk...

mungkin lah kan orang kate kalau xsuke jangan ambil...

but
demi menjaga kemaslahatan bersama..

HARGAI pemberian siDia walau TAK SUKA....:)

p/s:kalau anda2 diluar sana still tak bersetuju dengan entry nie sila2 lah imagine or bayangkan diri anda di tempat lelaki tersebut..apa anda rasa??
anda still tak agree dgn sya??

sila tinggalkan komen....:)

Friday, April 22, 2011

TEMUDUGA KPLSPM(PPC BIOLOGY)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

Assalamualaikum...

hari tu ada sorang membe nie request suh wat entry pasal temuduge kplspm...

so aku pon rase terpanggil utk wat entry pasal tuh....

jangan risau..tak susah mane pon..

janji kite cukup bersedia..

bersedia darui segi mental dan rohani..
baru lengkap sume kan??

ok back to da title..

time tu aku temuduge sessi pagi..

jam 0800 aku dah kene ade kat sane..

but makesure korg sampai  30 minit awal lah..yela senang sikit..xde  kelam kabut t..

TARIKH;21 APRIL 2011
PROGRAM:BIOLOGI (SEKOLAH MENENGAH)
TEMPAT:IPG KAMPUS IPOH.HULU KINTA,PERAK..
MASA:8.00 PAGI

antara perkara yang diambil kira:
1-pakaian
  kalau korg perasan semua interview yg diadakan menitikberatkan etika pemakaian...
  LELAKI:kemeja dan tie..kasut kulit..(lebih smart kan)

mcam nie-------->(paeh copy gamba yer)

PEREMPUAN:baju kurung..bertudung kalau islam..kasut tutup(wahhh...ayu kot..)

macam nie------->(kan cantik macam nie..)

*PENTING:MAKE SURE KORANG MASUKKAN SEMUA SIJIL2 DALAM CLEAR FOLDER...
   ade sorg kawan nie dye xbuat camtu..mmg kene tegur lah...yela dah name pon interview kan,,,mesti
    kene jage sume..

ade 3 stage..

1-ujian INSAK..
2-inyerview berkumpulan..
3-interview individu..

macam aku..
pensyarah tu buat yg group dulu..individu..then baru INSAK..


interview kumpulan:
-duduk dlm bntuk U..
-ade 5 orang time tuh...semua perempuan,,(seorg chinese,,name dye phan,,cantik jep tgk dye pakai baju kurung..)
-dye edar kan sehelai kertas..
-kat situ ade soalan,,
-ade due soalan..dibawah tajuk yang same..
-macam yg aku kene ritu..
-tajuk pasal ict...
after 10 minit kitorg discuss same2..
-sape banyak idea,,dye lah paling menonjol...alhamdulillah,,ade jugak aku idea..
-after 30 minit...STOP...

interview individu..
-aku dapat turn yg ke-2..
-agak cuak gak,,tapi aku wat2 rilek jek..huhu..takot2..selawat banyak2 k...insya-Allah dipermudahkan,,
-soalan 1st:bagi tahu sya serba sedikit berkenaan diri dan keluarga awak..
2nd:disebabkan aku tercerita pasal aku keje skrg...dye tanye..what did you gain and learn after you worked as a casher..??
3rd::awk ade x seorang kawan rapat yg berbangsa lain..?ceritakan keistimewaan die..
4rd:stoey to us about the 'international current issue"
5th;soalan terakhir memang agk merepek sikit..ekin nie ank manje ye??setiap malam tidur bawah ketiak mak la ie???huhu..pe punye soalan lah..haha...aku gelak bagai ahh dalam bilik tuh,,]
keluar2 jep..kwn2 lain sume kate mase aku interview lme..huhu,.,,ate dah dok gelak jep..haha:)


ujian INSAK...
-30 minit..
-135 soalan,,
-gune pensel 2B..
tapi aku gune pensel mekanika(alaa....2B gak tuh,,)\
-jawab secara spontan,,jangan fikir2 lame2..sebab kalau diteliti balik,.,,due2 jawapan betul..so jwb dengan spontan jek k,,
-mesti jawab sume soalan,,walau korang menonjol hyper super duper pon waktu interview kumpulan dan individu...kalau korang xdapat jwb terus disqualified lah,,,,<-----nie cikgu aku yg gtau...
-senang jep..jangan risau k..

note:temuduge ade bi dn bm..suke2 penemuduga tuh utk tanye dalam bi atau bm...
jangan lupe bace pasal isu semasa k..penting sangat2..

oklah doakan aku dapat jadi cikgu k...CIKGU EKIN...<-----biology's teacher..:)
insya-Allah....:)

Tuesday, April 12, 2011

PPC BIOLOGY(KPLSPM 2011)..continue from teruja punya pasal:)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

asssalamualaikum....

hai semua..haha..

bajet lah semua baca entry aku kan,,:)

hari ni aku balik kerja terus online...

disebabkan terlalu excited nak check KPLSPM 2011...

tengok2 tak boleh lagi..huhu..sedeh2..:(

apalagi akibat sedih  punye pasal terus offline..huhuhu:(

sampai tertidur tertidur aku..lalala~

AND....
~
~
~
~
~
~
~
si DIA...

mengingatkan aku untuk check semula...

Syaz:shikin...cepat check kplspm..dah boleh check..(wah...mood TERUJA AKU DATANG KEMBALI)hehe:)


AND...
~
~
~
~
~
~
alhamdulillah...

aku dapat temuduga tu...

alahai shikin..

temuduga jep pon..

hehehe..

tapi..

aku bersyukur ya Allah...

yela...hari yang sama juga..

aku check untuk Utp...

 kita tiada jodoh..huhu:( tak dapat kahwin..
tak dapat..[wah..takde jodoh ngan ENGINEERING nie kot..BIOLOGY  juga yang nak kahwin dengan aku..hehe..I LOVE YOU BIOLOGY..jangan cemburu eyh??hehe:)]


alhamdulillah..aku dapat pergi temuduga untuk PPC(program penghantaran pelajar cemerlang)
walaupun aku tak secemerlang mane,,hehe..thanks Allah..:)

doakan aku berjaya temuduga tu..

cita-cita nak jadi doktor..

tapi andai kata jodoh aku dengan para pelajar  menjadi seorang guru biology..aku reda...Allah maha mengetahui kemampuan hambanya...rezeki ada di mana-mana ye kawan2..

nanti apa-apa aku bagitau semua..

but nie the latest lah..:)

doakan aku ye..

tahniah juga kepada kawan2 yang dapat..:)

syazwanie..tahniah kerana anda mendapat UTP tuh..selamat ber EDUQUEST CAMP..

Monday, April 11, 2011

teruja punya pasal...:)

sekadar yang terlintas dibenakku:)

salam...

sebab aku teruja sangat...

aku sanggup tunggu sampai jam 12 tengah malam..

tepat-tepat jam 0000 pada 12 APRIL 2011...

yeahh...

semakan untuk KPLSPM 2011 dah bukak,,,,

search punya search idakler aku jumpa link untuk semak tuh.,,,

haha...sungguh frust...

but at the end..

aku tanye kawan ape nak wat..

then tau x pe dye cakap??

aku saangattt teruje...
malu2..lawak ahh kamu nie shikin..hehe


btw all da best ...hope siapa yg apply KPLSPM nie korang dapat lah y

Saturday, April 9, 2011

AWARD 30th FOLLOWER..

sekadar yang terlintas dibenakku:)

haha..

aku nak bg penghargaan sikit kat follower aku yg ke-30 nie..name dye nur liyana...

terima kasih sebab yana sudi jadi follower saya yg ke-30..

huhu..

sikit jep..

orang lain selalu buat yang ke-100 ke..1000 ke..hehehe..

nak wat gapo dah itu jep yang den mampu..

hehe..

by the way..

nie khas untuk nur liyana..:)
thx ye cik Nur .Liyana.

1st header...

sekadar yang terlintas dibenakku:)

btw..nie 1st header akuh..setelah sekian lame berbloging..walaupun follower sekecik hati kuman besonye...

aku tabah..

yela..

buat blog just suke2..

untuk diri aku jep..

share2 la jugak..

tapi macam tak banyak..

sesiapa yg nak tolong buatkan header untuk aku jangan segan2..

huhu...

meyh tolong meyh...

jasa anda amat dihargai ok..

k.la kalau rase diri tu pakar dalam bab edit mengedit nie..

dan diri pon baik dan suka membantu..

bantu2 lah orang yang agak buta it macam saya ni +_+..

merapu sungguh...
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
k.assalamualaikum...

header pertama aku,,walaupun xmacam orang lain punya..not my personal picture..but i like it..
bersungguh2 aku buat ye..(padahal tak sampai 5minit pon...yela simple jek kan,,)haha..:)
:)

Friday, April 8, 2011

Semakan Panggilan Temuduga Biasiswa JPA PILN 2011

Logo JPA

sekadar yang terlintas dibenakku:)


sesiapa yang dah apply untuk PILN dan memilih JPA..sila membuat semakan anda..
bagi rakan-rakan yang selalu online sila memberi maklumat ini kepada mereka yang jarang online(kebiasaannya tiada line internet dirumah)
saya pernah mengalami situasi tersebut pada suatu ketika dahulu...:(
susah untuk mendapatkan info-info semasa..(salah satu keburukan tiada internet di rumah.)
klik sini untuk maklumat


credit to:imraatul azizah..takziah ana ucapkan atas kepergian ayahanda tersayang(ustaz kahir),,,sesungguhnya ketabahan anti amat dikagumi ana..

Monday, April 4, 2011

tarikh semakan KPLSPM 2011

sekadar yang terlintas dibenakku:)


Tarikh semakan temuduga Permohonan Kemasukan Maktab Perguruan 2011 bagi lepasan SPM 2010 telah pun dipinda dari 4 April 2011 ke 11 April 2011. Kepada calon lepasan SPM 2010 yang telah memohon Kursus Perguruan Lepasan SPM(KPLSPM), anda bolehlah membuat semakan temuduga pada 11 April ni. Sila layari laman web Kursus Perguruan Lepasan SPM untuk menyemak kelayakan ke temuduga program KPLSPM bermula pada 11 April 2011 .

Bagi calon yang berjaya, anda akan ditemuduga bermula pada 18 April Sehingga 29 April 2011.Semakan tawaran kemasukan Maktab Perguruan 2011 akan diumumkan pada 21 Mei 2011.
klik sini untuk maklumat lanjut..